Pinksterkamp Marnewaard van start gegaan

Deel dit artikel
De Marne - Voor de 80e keer word er dit jaar het Noordelijk Pinksterkamp (NPK) georganiseerd. Ruim 3500 scouts zullen ook komend Pinksterweekend naar de Marnewaard komen. De opbouw is inmiddels in volle gang. De deelnemers stromen binnen en we staan weer te popelen om te beginnen.

Zaterdag 22 mei vind de officiële opening plaats van het grootste Europese scoutingsevenement in de Marnewaard. Brandweer Onderdeel van het Pinksterkamp is de “eigen” brandweer.

Elk jaar staat de brandweer paraat tijdens het evenement. Na jarenlang een tankautospuit gehuurd te hebben heeft de stichting Bosbrandweer Noord Nederland nu de beschikking over een eigen tankautospuit. Het oude voertuig van brandweer Zoutkamp is door de brandweerlieden zelf opgeknapt. Vrijdagavond was de officiële overdracht van het voertuig die nu weer vele jaren vooruit kan. Dit korps kan trots zijn op hun eigen voertuig. Twee ploegen lossen elkaar de komende dagen af om zo de Marnewaard in de gaten te houden en zo nodig in te grijpen. Na de overdracht werden verschillende brandweerlieden onderscheiden voor hun 25 en 40 jarig jubileum.

Deel dit artikel