Supporters BV Veendam in optocht naar gemeentehuis(Fotoverslag)

Deel dit artikel
Veendam - Een paar honderd supporters van BV Veendam zijn donderdagavond in een optocht naar het gemeentehuis gekomen. Ze hadden zich verzameld bij het stadion de Langeleegte. Om 19:30 vertrokken ze richting het centrum van Veendam. De fans lieten zich duidelijk horen en zongen luidkeels ''Onze club gaat nooit verloren'' Omdat het koopavond was stond er veel publiek langs de kant. Ook die verzamelden zich samen met de supporters bij het gemeentehuis.

Na enige tiijd kwam wethouder Henk Jan Schmaal naar buiten. Eilt Schreuder bood namens de supporters ruim tweeduizend handtekeningen aan aan de wethouder. Vervolgens werden vier fans door Schmaal binnen uitgenodigd om een uitleg te geven hoe de gemeente hier tegenaan kijkt.

Er werd door de wethouder verteld dat het tekort van de BV Veendam niet drie, maar zes ton is. “Jullie hebben recht op duidelijkheid en de ware realiteit van het verhaal” deelde de wethouder mede. Na deze uitleg ging de wethouder naar buiten om de supporters uitleg te geven. Hij deelde de fans mede dat er niet drie, maar zes ton nodig is.

De gemeente Veendam is bereid om de huur voor het volgend seizoen op te schorten. Dat scheelt de club 190.000 euro. Maar daarmee is de zes ton niet binnen. Verwarring heerste bij de supporters en de sfeer werd grimmig.

De wethouder sloot het woord af met “De kansen zijn nog niet verkeken en we hebben nog acht dagen, laten wie dagen nuttig maken om er uit te halen wat er inzit”

 

DvHn

Deel dit artikel