Brandweer Damwâld wint 32e brandweerrally

Deel dit artikel
Dokkum - Zaterdag werd voor de 32e keer de brandweerrally gehouden. Deze rally wordt ieder jaar georganiseerd door de brandweer van Dokkum. Tijdens de rally moesten de korpsen diverse spelletjes doen waarbij de tijd werd gemeten.

Zaterdag werd voor de 32e keer de brandweerrally gehouden. Deze rally wordt ieder jaar georganiseerd door de brandweer van Dokkum. Tijdens de rally moesten de korpsen diverse spelletjes doen waarbij de tijd werd gemeten. Alle tijden bij elkaar opgesteld leverde een winnaar op. Dit jaar waren de spelletjes onder andere te vinden bij de brandweerkazerne in Dokkum, Het Eeltsjemar, oefendorp Lauwersoog, Schansjeskwartier en in en bij de dorpen Burgum, Metslawier en Foudgum.

De volgende korpsen deden dit jaar mee: Appelscha, Franeker, Roden, Kollum, Gorredijk, Ameland, Steenwijk, Anjum, Marssum, Ternaard, Burgum, Drachten, Grootegast, Harlingen, Buitenpost, Damwâld, Schiermonnikoog en Sint Annaparochie . Het brandweerkorps van Damwoude ging er met de 1e prijs vandoor gevold door Ameland op de tweede plaats en Gorredijk als derde.

Na de prijsuitreiking kon men zoals gewoonlijk aan de Chinese maaltijd beginnen. Na het eten was het tijd voor defilé met alle deelnemende voertuigen. Met zwaailicht en sirene ging men in optocht een blokje om waarna men kon terugkeren naar de kazernes.

Meer foto’s vindt u hier: http://www.radionof.nl/nieuws/brandweer-damwald-wint-32e-brandweerrally

Deel dit artikel