Veel publiek bij spectaculaire show` Meerstad`

Deel dit artikel
Meerstad - De feestelijke aftrap van het culturele programma was zaterdagavond in de toekomstig Meerstad in de gemeente Slochteren.

Ongeveer tussen de 10.000 en 15.000 bezoekers konden in de zomerse buitenlucht genieten van een gecombineerd spektakeloptreden van het Franse Plasticiens Volants met de voorstelling Pêcheur de Lune.

De avond wordt afgesloten met een grootse vuurwerkshow van het eveneens Franse Ephémère. Gigantische, sprookjesachtige ballonfiguren van soms wel tien meter doorsnee verbeelden boven en tussen het publiek het verhaal van de liefde.

Met betoverend spel betrekt het Franse Plasticiens Volants het publiek bij de voorstelling door de ballonnen over de hoofden te laten scheren of mensen te vragen de figuren mee te dragen als een reusachtige, maar lichte crowdsurfer. De groep reist jaarlijks met drie á vier producties de hele wereld over. In 1992 verzorgde de groep de opening van de Olympische Spelen in Barcelona. Ephémère staat bekend als een van de belangrijkste internationale vuurwerkspektakelgroepen. Ze maken er hun handelsmerk van hun show langzaamaan tot een absolute climax te brengen.

Speciaal voor de aftrap van het jubileumprogramma presenteren zij een grandioze show waarin ze de kracht van het aardgas, een van de rijkdommen van de aarde, willen verbeelden. De show van Plasticiens Volants start wanneer de zon is onder gegaan. Voorafgaand aan dat moment wordt een feestelijk voorprogramma gepresenteerd met optredens van The Full Minties en IOS (Is Ook Schitterend).

Noord

Deel dit artikel