Stadjers krijgen drie jaar cel voor overval op veilinghuis in Zwolle

Deel dit artikel
1Zwolle, bron & Oogtv

Zwolle – De rechtbank in Zwolle heeft dinsdag twee mannen uit Groningen veroordeeld voor hun aandeel in de brute overval op Veilinghuis De Voorstraat in Zwolle.

Beide mannen kregen drie jaar celstraf opgelegd, meldt 1Zwolle dinsdagmiddag(+meer info). Voor de 27-jarige J. S. is een half jaar van deze straf voorwaardelijk. L. C. uit Stad moet twee maanden langer brommen. Ook een 25-jarige man uit Schiedam werd veroordeeld voor zijn rol in de overval. Ook hij kreeg drie jaar celstraf opgelegd, met een half jaar voorwaardelijk.

Beide mannen moeten de eigenaresse van het veilinghuis ook ruim 16.000 euro aan schadevergoeding betalen. Drie andere verdachten, een man en een vrouw uit Groningen en een man uit Delfzijl, werden vrijgesproken vanwege gebrek aan bewijs.

Vrijspraak voor drie medeverdachten

Ook zijn vriendin werd aangehouden, omdat ze van de overval en de buit zou hebben afgeweten. Maar de rechter vindt het bewijs daarvoor te klein. Ook een 45-jarige Groninger en een 31-jarige man uit Delfzijl gingen vrijuit vanwege gebrek aan bewijs. Zij zaten beiden in de vluchtauto (de Stadjer reed) waarmee de twee overvallers terug naar Groningen probeerden te rijden.

Foto's

Deel dit artikel