Twee jaar cel voor Servische piloot met 10 kilo coke aan boord

Deel dit artikel
ADP (Bron)
Groningen (ADP) – Een 45-jarige man uit Servië is voor drugssmokkel vanuit Nederland naar het buitenland veroordeeld tot twee jaar cel. Er was drie jaar cel tegen de man geëist. 
De Serviër werd vorig jaar op 7 september als piloot op het vliegveld in Vledderveen betrapt met tien kilo cocaïne in zijn rolkoffer. De man trok de aandacht van de politie, omdat hij een vaag vluchtplan had. Het viel de havenmeester bovendien op dat de man zonder iets in de hand van het vliegveld vertrok in een zwarte auto met een buitenlands kenteken. En later terugkwam met een rolkoffer, waarmee hij naar zijn vliegtuig liep.
De man moest zijn vliegtuig leeghalen en zei dat hij het koffertje van de taxichauffeur aan zijn zus moest geven. Dit gelooft de rechter niet. In de koffer zaten de drugs verpakt. De man ontkent iets met de drugs te maken te hebben. De rechter ziet voldoende bewijs voor een veroordeling.
Omdat de Serviër als buitenlander in de Nederlandse cel niet in aanmerking komt voor een vervroegde vrijlating en de straf volledig moet uitzitten, vindt de rechter twee jaar zitten voldoende. Bij een vervroegde vrijlating krijgt de gedetineerde in Nederland de kans om onder begeleiding terug te keren in de maatschappij. De man zit al ruim een jaar in voorarrest. Hij zou over een jaar terug kunnen naar zijn thuisland.
Daarnaast wordt de Serviër ook zijn vliegtuig ontnomen, omdat dat werd gebruikt voor de drugssmokkel.

Foto's

Deel dit artikel