Oefenen in de wijk in Kruisweg druk bezocht!

Deel dit artikel
Ingezonden
Kruisweg - Woensdagavond heeft blusgroep Wehe-den Hoorn bij wijze van oefening een woningbrand geblust in een leegstaande woning aan de Lewestraat 21 in Kruisweg.

 “Oefenen in de wijk” is een nieuwe manier om inwoners van een bepaalde wijk te betrekken bij een oefening en op die manier meer te vertellen over de gevaren van brand. De brandweer heeft van tevoren de omwonenden uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Na afloop spraken de buurtbewoners met brandweervrijwilligers over brandveiligheid in en rondom het huis.

 

Geslaagde oefening

De oefening is druk bezocht. Veel mensen waren nieuwsgierig en vonden het een interessante avond. “Ik vond het erg leerzaam. Ik begrijp nu nog beter dat een rookmelder levens kan redden. Vooral voor mijn kinderen is het belangrijk dat ik het goed regel!” zei een inwoner.

 

Voorkomen van brand
Naast het zo snel mogelijk blussen van branden richt de brandweer zich ook op preventie van brand. Brandweer Groningen zet zich in om inwoners en bedrijven ervan bewust te maken wat de gevaren zijn van brand en wat je zelf kunt doen om brand te voorkomen. Mensen die willen weten of ze het thuis goed voor elkaar hebben doen de brandveiligheidscheck.

 

Rookmelders redden levens

Rookmelders voorkomen de brand niet maar zijn wel van levensbelang. Ze geven je namelijk meer tijd om te vluchten. Kostbare tijd, want in de praktijk heb je slechts 3 minuten vanaf de start van de brand om te vluchten. Daarbij slaapt je neus ’s nachts ook en word je niet wakker van een rooklucht. Zorg er daarom voor dat je in je vluchtroute meerdere rookmelders hebt hangen en koppel deze met elkaar. Dan word je snel gewekt bij brand. Meer weten over wat te doen bij brand? Lees verder..


Brandweervrijwilligers gezocht!

Om ook in de toekomst brandweerzorg te kunnen blijven bieden zoeken we in Cluster ’t Hogeland nog brandweervrijwilligers. Het gaat om de posten: Bedum, Ten Boer, Winsum, Wehe-den Hoorn, Baflo en Zoutkamp. Wil je klaarstaan voor je buren en voor je dorpsgenoten? Meer informatie: www.brandweergroningen.nl/vrijwilliger.

 

Oefenen in de wijk Bedum

 

Woensdag 15 juni aanstaande gaat blusgroep Bedum “Oefenen in de wijk” aan de Folkerdastraat 19 en 21 te Bedum. Aanvang 19.00 – 21.00 uur. Meer informatie hierover, zie onderstaande contactgegevens. Pers kan zich aanmelden via [email protected].

 

Foto's

Deel dit artikel