Brandweer voorkomt erger bij woningbrand in Midwolda

Deel dit artikel
Martin Baar & Marcel Klip
Midwolda - De brandweer heeft bij een brand aan de Hoethslaan in Midwolda weten te voorkomen dat een woning volledig uitbrandde. De brand die rond 01:30 uur werd gemeld, was begonnen in de meterkast.

Nog voor de brandweer ter plaatse was waren alle personen uit de woning. De brandweer van Winschoten begon bij aankomst meteen met het blussen van de brand, die inmiddels doorgeslagen was naar de zolder van de woning. Al snel werd ook de hond van de eigenaren, die zich nog in de woning bevond, gevonden en in veiligheid gebracht.

 

Omdat de brandhaard zich wellicht in het dak bevond, werd besloten een gedeelte van de pannen weg te halen en een stuk uit het dak te zagen. Na ongeveer een uur kon het sein “brandmeester” gegeven worden.

 

Ter plaatse gekomen ambulancepersoneel heeft meerdere bewoners gecontroleerd. Één persoon is meegenomen naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. Burgemeester Pieter Smit van de gemeente Oldambt kwam ook langs om de bewoners een hart onder de riem te steken. Stichting Salvage was snel ter plaatse om de behoorlijke schade aan de woning in te schatten.

Foto's

Deel dit artikel