OM eist cel en behandeling voor dreigen met brand

Deel dit artikel
112Groningen.nl & RTVNoord (Bron)
Winschoten - Voor het dreigen met het in brand steken van het woningblok in Winschoten, waar de 48-jarige verdachte woonde, is een celstraf van dertien maanden geëist. Hiervan is acht maanden voorwaardelijk, meldt RTVNoord.

Een buurvrouw klaagde vorig jaar juni bij de man over te harde muziek. Hij deed in eerste instantie niet open. Toen ze voor het raam stond en naar binnenkeek, kwam hij met een honkbalknuppel met spijkers naar buiten.
'Ik heb 20 liter benzine in huis en ik laat het hele blok ontploffen en dan ga jij er ook aan', riep hij tegen de vrouw, terwijl hij de knuppel boven zijn hoofd hield. De buurvrouw belde de politie. Ook de agenten bedreigde hij met de knuppel.
Schutting doordrenkt met benzine
Twee maanden later stond de politie opnieuw bij de man voor de deur vanwege overlast. Er werd een sterke benzinelucht geroken. De schutting van de man was doordrenkt met benzine. Uit voorzorg werden de omliggende woningen ontruimd. In de woning ontdekten agenten een losgekoppelde gasslang.

Omdat de bewoner kort daarvoor met brandstichting en ontploffing had gedreigd, werd hij meegenomen naar het bureau. Onderweg bedreigde hij de agenten. De officier van justitie vond in dit geval ook het voorbereiden van een misdrijf bewezen.

Lees het volledige artikel verder op: RTVNoord

Foto's

Deel dit artikel