Kort politienieuws Groningen (Vrijdag)

Deel dit artikel
Politie.nl
Regio - Fietser raakt gewond GRONINGEN - Een 59-jarige man uit Groningen is donderdagochtend op de Van Ketwich Verschuurlaan gewond geraakt.

De man reed op zijn fiets en stak waarschijnlijk zonder uit te kijken de Van Ketwich Verschuurlaan over. Een passerende 43-jarige automobiliste uit Groningen kon de Stadjer niet meer ontwijken waarna een aanrijding ontstond. De man is met verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval en onderzoekt de toedracht.

Chauffeur met vrachtwagen op zijn kant

MUSSELKANAAL – Op de N366, ter hoogte van de afslag Mussel, raakte donderdagmiddag een 42-jarige vrachtwagenchauffeur uit Witteveen gewond bij een eenzijdig verkeersongeval. Bij het nemen van de afslag begon de combinatie te scharen. Hierbij verloor hij de macht over het stuur en raakte inde slip. De vrachtwagencombinatie kwam op de afrit op zijn kant tot stilstand. De chauffeur kon met behulp van omstanders uit het voertuig komen. Hij werd met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. De lading, slibaval, liep uit de tank in de sloot naast de weg. De sloot werd ingedamd om verdere vervuiling te voorkomen. De vrachtwagen raakte beschadigd en werd door een berging bedrijf afgesleept. De weg was geruime tijd afgesloten voor het verkeer.

Tasjesdief aangehouden

 

GRONINGEN – De politie heeft donderdagmiddag een 33-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van diefstal. De Stadjer had op de Grote Markt een tas van een vrouw gestolen en ging er daarna fietsend vandoor. Een alerte getuige zag het voorval gebeuren en fietste achter de 33-jarige dief aan. In de Brugstraat dwong de getuige de tasjesdief om te stoppen. De dief kwam hierbij ten val en ging er rennend vandoor. Op basis van een duidelijk signalement konden agenten de verdachte in de omgeving in de boeien slaan. Hij werd voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Agenten konden de gestolen tas weer teruggeven aan het slachtoffer. De politie stelt een onderzoek in.

 

Vrouw slachtoffer van straatroof

 

GRONINGEN – Een 21-jarige vrouw uit Groningen werd donderdagavond slachtoffer van een straatroof. De vrouw liep bellend over het fietspad van de Boteringesingel in het Noorderplantsoen. Plotseling werd zij tegengehouden door een onbekende man. Onder bedreiging van een steekvoorwerp moest het slachtoffer haar tas afstaan. De straatrover doorzocht de tas en ging er met geld en een mobiele telefoon vandoor. De dader vluchtte in de richting van de Noorderstationsstraat. Het slachtoffer ging geschrokken naar huis en belde later pas de politie. Zij raakte bij het incident niet gewond. De politie beschikt van de straatrover over het volgende signalement: blank man, lang en mager postuur, ongeveer 40 en 50 jaar oud, grijs onverzorgd haar, ouderwets half lang met een pony tot de wenkbrauwen. De politie heeft van het slachtoffer direct een aangifte opgenomen. De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van dit incident of mogelijk meer weten over de straatroof. Zij kunnen bellen op het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Het Roofcoördinatieteam van Regiopolitie Groningen stelt een onderzoek in.

 

Fietsendieven aangehouden

 

GRONINGEN – De politie heeft donderdagnacht twee mannen (29 en 36 jaar) uit Nooitgedacht en Groningen aangehouden voor fietsendiefstal. Agenten reageerden op een melding van een diefstal van een fiets in de Grote Rozenstraat. Op basis van een goed signalement troffen agenten het duo in de omgeving fietsend aan. Dienders zagen dat fietsslot geforceerd was. Bij fouillering werd bij de

29-jarige verdachte een kniptang aangetroffen. Hij bleek bij controle ook nog te worden gezocht voor een ander misdrijf. De fietsendieven moesten mee naar het politiebureau en werden ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De politie stelt een onderzoek in.

 

Politie onderzoekt inbraak onbemand tankstation

 

GRONINGEN – De politie onderzoekt een inbraak die vermoedelijk donderdagavond op de Helperzoom heeft plaatsgevonden. Politieagenten reageerden op een inbraakmelding bij het onbemande tankstation. Onbekende dader(s) forceerden een automaat voor het oppompen van banden. De geldautomaat bleek geforceerd met een breekvoorwerp. Het is nog onduidelijk hoeveel geld er werd weggenomen. Een zoektocht in de omgeving was toen zonder resultaat. De politie beschikt over camerabeelden en stelt een onderzoek in.

 

Tippelaarster voor diefstal aangehouden

 

GRONINGEN – De politie heeft vrijdagmorgen een 30-jarige vrouw, zonder vaste woonplaats, aangehouden voor diefstal van geld. Omstreeks 05.00 uur reageerden agenten op een beroving in de Hoekstraat in Groningen. Het bleek dat een 36-jarige man uit de gemeente Delfzijl door de tippelaarster was aangesproken. De vrouw sloeg een arm om de man heen en bood haar diensten aan. Daarbij zag de vrouw kans om geld uit de broekzak van het slachtoffer weg te nemen. Ze ging er daarna rennend vandoor. Op basis van een goed signalement konden agenten de verdachte in de omgeving aanhouden. Zij bleek bij fouillering niet meer in het bezit van het gestolen geld. De vrouw, een bekende van de politie, moest mee naar het politiebureau. Zij werd ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De politie onderzoekt of de dievegge verantwoordelijk is voor meerdere berovingen en/of diefstallen.

 

Vervelende stappers aangehouden

GRONINGEN – De politie heeft vrijdagmorgen twee vervelende stappers (19 en 20 jaar) uit Groningen aangehouden. Beide stappers gedroegen zich vervelend bij een café op de Grote Markt in Groningen. Het duo werd door een beveiliger aangesproken op hun gedrag maar weigerde om weg te gaan. Gewaarschuwde agenten sommeerden de stappers ook om weg te gaan. Toen de Stadjers dit weigerden werden zij door agenten aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor konden zij weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

 

Foto's

Deel dit artikel