Politie onderzoekt schietincident Delfzijl

Deel dit artikel
Politie.nl(Groningen)
Delfzijl - De politie heeft donderdagmiddag aan de Kleine Belt in Delfzijl drie personen uit die plaats aangehouden.

Zij worden verdacht van mogelijke betrokkenheid bij een schietincident dat een nacht eerder aan de Kustweg in Delfzijl heeft plaatsgevonden. Bij dit schietincident is een aantal keer op een woning geschoten maar daarbij zijn geen mensen geraakt.

Wat is er gebeurd ?

 

Woensdagnacht kreeg de politie een melding dat er ergens geschoten zou zijn in de omgeving van Delfzijl-Noord. De politie constateerde die nacht niets wat in verband gebracht kon worden met een mogelijk schietincident. Donderdag in de loop van de dag ontving de politie nieuwe informatie over het vermeende schietincident. Op basis daarvan is besloten een woning aan de Kleine Belt te doorzoeken.

 

 

Aanhoudingen

 

In de woning aan de Kleine Belt werd een 24-jarige vrouw aangehouden. Haar partner, een 23 jarige man, werd enkele huizen verderop aangehouden. In een andere woning, ook aan de Kleine Belt, trof de politie meerdere vuurwapens aan. De 33-jarige bewoner van deze woning is aangehouden. De 23-jarige man en de 24-jarige vrouw worden verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij. Wat de rol van de 33-jarige man exact is geweest, is nog onduidelijk.

 

Sporen schietincident

 

Diezelfde middag heeft de politie aan de Kustweg een onderzoek ingesteld naar het mogelijke schietincident. Hierbij zijn sporen veiliggesteld die inderdaad wijzen op een schietincident. De politie doet onderzoek naar de aanleiding en de toedracht van het schietincident.

 

Vechtpartij

 

Vlak voor de huiszoeking vond er op de Kleine Belt ook een vechtpartij op straat plaats. De politie onderzoekt of de vechtpartij verband houdt met het schietincident.

 

Foto's

Deel dit artikel