Alcohol bij ongeval A7 nabij Westpoort

Deel dit artikel
Martin Nuver 112gr.
Hoogkerk - Een 24-jarige beginnend bestuurder uit Uithuizermeeden is dinsdagavond op de A7 mogelijk de veroorzaker van een aanrijding geweest.

Een 48-jarige man uit Opende reed voor hem en tussen Leek en Groningen (nabij Westpoort) werd hij door de 24-jarige van achteren aangereden. Ze belandden hierdoor in de naastgelegen bossages.

 

De beginnend bestuurder gaf verschillende verklaringen over de toedracht van de aanrijding en een blaastest wees uit dat hij alcohol had gedronken. De man uit Opende klaagde over een pijnlijke rug en werd gestabiliseerd en per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend of hij letsel heeft. De beginnend bestuurder raakte niet gewond en werd aangehouden. Op het bureau bleek dat hij ruim 0,85 promille (375 ugl) in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd omdat hij al vaker betrokken is geweest bij een aanrijding. De bijrijder van de man uit Uithuizermeeden raakte ook niet gewond. De technische verkeerspolitie doet onderzoek naar de exacte toedracht. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

Foto's

Deel dit artikel