Grote oefening in Hoogezand geslaagd

Deel dit artikel
Marcel Klip 112hoogezand.nl & Nick Coenraad
Hoogezand - Winkelcentrum de Hooge Meeren was maandagavond decor geweest van een grote hulpverlenings oefening. Het ging om een oefening met gevaarlijke stoffen. Aan de oefening deden ruim 135 hulpverleners mee, en vrijwilligers.

Het  Scenario
Overspannen vertrekt een man uit huis en rijdt op de Troelstralaan als hij een epileptische aanval krijgt. Door deze aanval trapt hij niet op het rempedaal maar op het gaspedaal en schiet hierdoor het winkelcentrum in. Achterin de auto lagen vaten met zoutzuur die hij gebruikt om specie van de muren te verwijderen en naast deze vaten lag een zak met ongebluste kalk.

 

Bij het oversteken van de automobilist schrikt een andere automobilist die op de rondweg van het winkelcentrum reed, door deze actie geeft de automobilist een ruk aan het stuur waardoor hij op de zijkant terecht komt. Deze chauffeur zat bekneld in het voertuig.

 

Als de auto het winkelcentrum in rijdt raakt deze een steiger en deze steiger valt om. Op deze steiger was een schilder bezig met een epoxy die omvalt als de auto erop inrijdt en door het vrijkomen van de epoxy raken er mensen bedwelmd. In de auto komt ongeblust kalk vrij en valt het vat met de vloeistof om.

Foto's

Deel dit artikel