`Rottum`compleet gerenoveerd

Deel dit artikel
Tim Kuiper / 112groningen
Delfzijl / Farmsum - Vrijdagmiddag werd de gerestaureerde veerboot de `Rottum` weer te water gelaten bij de Koninklijke Niestern Sander werf in Delfzijl.

Het schip was al vijftien jaar in dienst en was nodig aan een restauratie toe, zo is hij nu helemaal opnieuw ingericht en is er een nieuwe stuurhut opgekomen. Het resultaat mag er zijn want hij is prachtig geworden zowel van binnen als van buiten. Voor de tewaterlating waren er nog een aantal speechen van de familie Wagenborg.

 

Het was de eer aan Mevrouw Jenny van der Veer Vera om de veerboot te dopen in het Eemskanaal, dit deed zei door met een bijl een touwtje door te hakken. Toen de te water lating achter de rug was kon het publiek dat was afgekomen op de te water lating een kijkje komen nemen in de gerestaureerde veerboot die zal gaan varen tussen Lauwersoog en Schiermonnikoog. Ook was de burgemeester van het eiland Schiermonnikoog aanwezig bij de te water lating, hij was heel positief over het resultaat. Op 4 april zal de veerboot gepresenteerd worden aan de mensen op Schiermonnikoog. Vanaf 5 april zal de Rottum weer in dienst gaan bij  Lauwersoog. Wij waren ook uitgenodigd en namen een kijkje.

 

 

 

Ook foto`s op Radionof in opdracht , en op de kabelkrant.

 

Omr Frysl

Foto's

Deel dit artikel