Nieuwe kazerne Winschoten in gebruik

Deel dit artikel
Melarno Kraan
Winschoten - Op zaterdag waren even na de middag veel sirenes te horen. De Winschoter brandweer maakte de rit van de oude naar de nieuwe kazerne. De afgelopen maanden is er aan de Molenweg een nieuwe kazerne verrezen voor het Oldambtster korps.

Na vele maanden van werken en plannen was het zaterdag de dag van de verhuizing.

 

Nieuw pand

 

De nieuwe kazerne bied plaats aan de voertuigen en het materieel van de brandweer. Daar naast is het gebouw ingericht voor het onderhoud van het materieel, zijn er kantoor-, vergader- en cursusruimtes, sanitaire voorzieningen, een woonkamer en keuken en buiten het pand genoeg ruimte om te oefenen. De nieuwe kazerne was noodzakelijk geworden omdat de oude kazerne niet meer was ingericht volgens de huidige eisen en regelgeving. Met het nieuwe gebouw voldoet alles weer aan de wet- en regelgeving en is het pand toekomstgericht functioneel. De komende periode zal de laatste hand worden gelegd aan de afwerking in en rondom het pand.

 

Open dag

 

Omdat er nog genoeg werk verricht moest worden en er weinig tijd was om het publiek te woord te staan was deze dag alleen voor de feitelijke verhuizing. Begin juni staat een officieel moment en een open dag voor het publiek gepland. Houd u de media in de gaten voor de definitieve datum. Ook kunt u kijken op de website van http://www.brandweeroldambt.nl/

 

De brandweermannen en -vrouwen zijn trots op hun nieuwe onderkomen. Het pand ziet er dan ook van buiten en binnen mooi en functioneel uit. Ook de Oldambtster burgemeester Piet Smit kwam even een kijkje nemen bij “zijn” korps en hun nieuwe kazerne.

 

 

Zie ook

Foto's

Deel dit artikel