Ernstig bouwongeval Drachten (Video)

Deel dit artikel
Drachten - Vanmorgen rond 10:15 was een 43 jarige zelfstandige bouwvakker bezig een stortkoker te verwijderen van een flat aan het Raadhuisplein in Drachten.

Plots schoot het vloerdeel waar de koker aan vast zat los of brak af. De man die dicht in de buurt van de koker stond, viel met de koker ruim 20 meter naar beneden. Daar kwam hij terecht op het dak van een unit. De hulpdiensten hadden moeite de gewonde man te bereiken, wat uiteindelijk met hulp van de ladderwagen van de brandweer is gelukt. Naast de ambulance is ook het MMT met de helicopter te hulp gekomen. De man is met de ambulance (onder begeleiding van de MMT arts) naar het UMCG vervoerd. De verwondingen vallen, gezien de val, reuze mee: Zo heeft hij zijn rechter been op meerdere plaatsen gebroken, is zijn knieschijf gebroken en ook zijn rechter arm is gebroken.

Er is verder geen inwendig letsel of hersenletsel. Het slachtoffer was onderkoeld en is in het ziekenhuis op temperatuur gebracht voor ze de verwondingen konden behandelen.

 

Telegraaf

Deel dit artikel