Korte maar hevige brand in Steakrestaurant Oude Pekela (Video)

Deel dit artikel
Oude Pekela - In het centrum van Oude Pekela heeft zondagavond brand gewoed in Steakrestaurant Horus. In het restaurant dat gevestigt is op de hoek van de Raadhuislaan en de Feiko Clockstraat brak rond 23:45 brand uit. De brandweer van Oude Pekela werd hiervoor gealarmeerd.

Bij aankomst van de brandweer bleek de brandhaard zich te bevinden op de begane grond, vermoedelijk in de keuken. De korte maar hevige brand ging gepaard met veel rookontwikkeling. De brandweer heeft de deuren geforceerd om zo toegang te krijgen tot het pand.

Nadat dit gebeurd was kon de brand snel geblust worden. Naast het restaurant bevind zich de openbare bibliotheek. Door de snelle inzet van de Pekelder brandweer kon uitbreiding voorkomen worden. Wel is er rook en waterschade ontstaan in het naastgelegen pand. Het restaurant is van binnen grotendeels verwoest door de brand.

Over de oorzaak kon de politie nog niks kwijt. Wel word er rekening mee gehouden dat er mogelijk brandstichting in het spel is. Dit zal door de politie verder onderzocht worden.

Rtvnoord

 

Deel dit artikel