Politie zoekt slachtoffers afpersing en mishandeling

Deel dit artikel
Politie.nl
Groningen - Een 40-jarige Groninger werd op maandag 13 november aangehouden omdat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan een mishandeling.

Daarmee heeft hij zich niet gehouden aan de voorwaarden die waren bepaald bij zijn voorwaardelijke invrijheidstelling in mei 2016. Het is een bekende van de politie. Hij zou zich nog steeds bezig houden met onder andere afpersing en mishandeling. Het blijkt dat zijn slachtoffers geen aangifte durven te doen. Daarom worden ze opgeroepen om dat alsnog, desnoods anoniem, te doen.

 

Wat is er gebeurd

 

De 40-jarige wordt er van verdacht in zijn proeftijd van drie jaar een medewerker van een horecagelegenheid in de Poelestraat te hebben geslagen. Daarvoor werd hij aangehouden op maandag 13 november. Hij werd op 30 maart 2011veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar voor het deelnemen en leiding geven aan een criminele organisatie, het meermalen plegen van: de handel in en uitvoer van cocaïne, afpersing, mishandeling, wapenbezit en valsheid in geschrift, en het eenmaal plegen van: zware mishandeling en openlijk geweld tegen personen. In mei 2016 kwam de verdachte onder voorwaarden vrij. Door het plegen van een strafbaar feit in zijn proeftijd kon hij worden aangehouden en werd hij op woensdag 15 november voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze toetste de schorsing van de voorwaardelijke invrijheidsstelling en besliste dat man vast blijft zitten. 

 

Proeftijd en schorsende voorwaarden

 

Gedetineerden die minimaal één jaar vastzitten, kunnen eerder vrij komen. Dit kan alleen onder bepaalde voorwaarden nadat twee derde van de straf is uitgezeten. Zo mogen ze tijdens hun proeftijd niet opnieuw een strafbaar feit plegen. Doen zij dat wel, dan kan de vervroegde vrijlating worden teruggedraaid.

 

Doe aangifte

 

De verdachte is geen onbekende van politie en justitie. We krijgen meerdere signalen dat de 40-jarige zich nog steeds bezig houdt met onder andere mishandeling en afpersing. Zijn slachtoffers zouden echter geen aangifte durven doen.  Het verzoek aan deze mensen is om alsnog aangifte te doen. Dit kan anoniem. Hiervoor kunt u terecht bij het Team Criminele Inlichtingen (TCI). Het eerste contact met het TCI, verloopt via het Team Nationale Inlichtingen (TNI) op nummer 079-3458999. Als u dit nummer belt krijgt u een medewerker van het TNI aan de lijn. Deze medewerker zal u vragen om op hoofdlijnen te vertellen wat voor soort informatie u met het TCI wilt delen. Meer informatie over de werkzaamheden en de procedures van het TCI vindt u hier.

 

 

Foto's

Deel dit artikel