Brandweer Wagenborgen organiseert de eerste nieuwe klasse brandbestrijding wedstrijden

Deel dit artikel
Foto's: Michael Huising - 112 Groningen

Wagenborgen – Zaterdag had brandweer Wagenborgen de eer om als een van de eerste korpsen in Nederland de nieuwe klasse brandbestrijding,  in samenwerking met het ABWC,  te organiseren. 

Voor uitgebreide uitleg van deze nieuwe klasse zie :  Klasse Brandbestrijding – ABWC

Het scenario : 

Bij de kantine van de ijsclub in Wagenborgen wordt een automatisch brandalarm gemeld, waarop de brandweer uitrukt. Eenmaal ter plaatse blijkt er daadwerkelijk brand te zijn. 

Tijdens de rondom verkenning  komen de deelnemende posten een telefoonnummer tegen op de toegangsdeur van de kantine. Het nummer blijkt van de beheerder te zijn die uit de kantine komt. De beheerder staat de brandweer te woord en heeft een sleutel van de achterdeur.

Wanneer men de voordeur naar binnen ging kwamen ze eerst een groep feestende mensen tegen. Na verdere verkenning in het pand bleek in de keuken een frituurpan in de brand te staan. In de keuken was ook een slachtoffer met brandwonden.

De brand uit de frituurpan breidde daarop uit naar het cv-hok naast de keuken. Mocht deze brand door de brandweerploegen niet worden gesignaleerd dan breidde de brand zich uit naar het dak en werd uitslaand.

De uitslag van deze dag ;

01.  Uithuizen

02.  Wieringerwerf

03.  Winschoten

04.  Drachten

05.  Delfzijl

06.  Haren

07.  Kollum

08.  Woldendorp

09.  Stadskanaal

10.  Oude Pekela

De eerste drie plaatsen geven recht op een plek in de volgende ronde. Winschoten en Wieringerwerf gaan deze op 13 mei spelen in Workum. Uithuizen gaat op 20 mei naar Gieten.

Foto's

Deel dit artikel