Demonstratie op Grote Markt om stil te staan bij één jaar oorlog in Oekraïne

Deel dit artikel
Tekst: Oogtv (bron)

Groningen – Op de Grote Markt vindt komende vrijdag een demonstratie plaats die georganiseerd wordt door vrijwilligers van Groningen met Oekraïne. Vrijdag is het precies een jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnen viel.

“We willen bij deze vreedzame demonstratie de tragische datum herdenken en solidariteit tonen met het Oekraïense volk”, laat de organisatie weten.

“Iedereen is daarom vrijdag welkom om samen hierbij stil te staan.” Tijdens de demonstratie worden toespraken gehouden door mensen van de Oekraïense gemeenschap en van verschillende vrijwilligersorganisaties. “De sprekers zullen het belang van vrede en stabiliteit in Oekraïne benadrukken.” Zegt Oogtv.nl.

Behalve toespraken en stilstaan bij de gebeurtenissen is het ook de bedoeling dat mensen Oekraïense souvenirs kunnen kopen en dat ze kennis kunnen maken met de Oekraïense nationale keuken. “We hopen dat er veel mensen gaan komen, en dat we samen een krachtige boodschap aan de wereld kunnen verkondigen.” De demonstratie begint vrijdagmiddag om 16.00 uur.

Foto's

Deel dit artikel