Berging Telekraan op de A7 voltooid, A7 weer volledig open (Video)

Deel dit artikel
Foto's: OVD-RWS Ron, bron + foto's van RWS & Brandweer Groningen info & Youtube Meternieuws.nl

Frieschepalen – Op de A7 nabij Frieschepalen stond donderdagmorgen een kraanwagen in brand, dit na vermoedelijk een klapband. De brandweer bestreed het vuur met twee blusvoertuigen en een schuimblusvoertuig.

Omdat de banden van het voertuig kunnen ontploffen was de A7 in beide richtingen afgesloten. Het verkeer werd tijdelijk  omgeleid. Naar verwachting duurt de afhandeling tot na de middag.

 

De melding kwam rond 07:35 uur binnen. Het voertuig staat op de snelweg richting Groningen, maar vanwege de veiligheid is ook de weg richting Drachten afgesloten. De banden van de kraanwagen kunnen namelijk ontploffen, geeft de brandweer aan.

Update 08:35 uur

Het voertuig staat nog in brand, diverse hulpdiensten zijn ter plaatse. De weg richting Drachten blijft naar verwachting tot 9:15 uur dicht. Richting Groningen zal de weg langer dicht blijven.

Update 09:55

De A7 in de richting van Friesland is door Rijkswaterstaat wel weer vrijgegeven. De toerit A7 vanaf Frieschepalen is nog dicht.

Update 10:07

Vaststaand verkeer A7 richting Groningen werd langs het incident geleid. De A7 richting Groningen blijft tot na de middag(tijd onbekend) afgesloten voor de berging. Verkeer richting Groningen dient omleiding te volgen via N381 en A28 te rijden vanaf knooppunt Drachten De brand is geblust. De brandweer heeft het incident overgedragen aan RWS die de berging gaat begeleiden. De A7 is deels vrijgegeven voor het verkeer.

Update 16:00

De rechterrijstrook van de A7 richting Groningen blijft de rest van de dag dicht. De uitgebrande kraanwagen die ter hoogte van Frieschepalen op de vluchtstrook staat, wordt vanavond vanaf 20:00 uur weggesleept. Op dat moment gaat de weg opnieuw dicht tussen Drachten-Centrum en Frieschepalen. Rijkswaterstaat verwacht dat die werkzaamheden tot middernacht duren. Meldt Rtvnoord.
Update 23:55
Aan het eind van de avond was de A7 weer open voor alle verkeer.

 

Foto's

Deel dit artikel

Video

Social media