Pannetje op het vuur laat hulpdiensten uitrukken naar Platina Zorgcentrum in Groningen

Deel dit artikel
Foto's: 112Groningen.nl & Oogtv.nl (Bron)

De Groninger brandweer moest zondag aan het einde van de middag in actie komen in het Platina Zorgcentrum aan de Platinalaan. In het pand werd rook waargenomen. Dat meldt oogtv.nl.

De melding van een brand kwam rond 17.30 uur binnen. In het gebouw ging een rookmelder af waarop een tankautospuit ter plaatse werd gestuurd. “Wat we doen is dat we dan heel snel gaan inventariseren”, vertelt brandweerwoordvoerder Geert Walburg. “Zo kregen we al redelijk snel duidelijk dat er in het pand een kerkdienst gehouden werd met verschillende bezoekers die slecht ter been zijn. Daarnaast kregen we al snel signaleren dat er door medewerkers rook op de gang werd gezien. Dat was voor ons reden om op te schalen. Als er iets aan de hand is wil je heel snel voldoende hulpverleners ter plaatse hebben.”

Door de opschaling werden ook een tweede tankautospuit en een hoogwerker opgeroepen. “Zo snel als we opgeschaald hebben, zo snel konden we ook weer afschalen. Uit onderzoek bleek dat het om een pannetje ging die nog op het vuur stond. Dit zorgde voor de rookontwikkeling. Wij hebben de situatie veiliggesteld. En met behulp van een ventilator hebben we de rook verdreven.” Over eventuele schade is niets bekend. “Meestal valt dat ook mee, wel heb je te maken met geur die dagenlang kan blijven hangen. Eventueel kan men daar Stichting Salvage voor inschakelen die met geurpotten de brandgeur kan maskeren. Of dat ook is aangevraagd, is bij mij onbekend.”

Foto's

Deel dit artikel

Social media