Frits Saathof 30 jaar bij brandweer Marum

Deel dit artikel
Jan Beets / Westnieuws.nl
Niebert - Op zaterdag 14 december 2013 was het precies dertig jaar geleden dat Frits Saathof in dienst trad bij de gemeentelijke brandweer van Marum.

Vrijdagavond werd de nieuwjaarsbijeenkomst van brandweer Marum gehouden in “In de Klaver” in Niebert. Deze bijeenkomst stond dan ook geheel in het teken van jubilaris Saathof en ook was de hele familie Saathof uitgenodigd. Uit handen van wethouders J Hulshoff en J Vos werd Frits onderscheiden en de decoratie opgespeld voor 30 jaar vrijwillige brandweer.

 

In het dagelijks leven werkt Frits (56) bij Koopman in Noordhorn, afdeling planning. Bij de brandweer is zijn functie chauffeur en pompbediende. Saathof is de oudste, rustigste en langste brandweerman van Marum. Een man van weinig woorden, brengt rust in de groep, maar als hij iets zegt dan is het ook gelijk duidelijk. Sportief is hij ook; jaarlijks deelname aan de survival in Boerakker en Appelscha en vaste deelnemer van de brandweer rally in Dokkum. Voor Frits Saathof zijn de 30 jaren brandweer ongemerkt snel voorbij gegaan, maar van stoppen is nog lang geen sprake.

Foto's

Deel dit artikel