Grootscheepse scheepvaartoefening met hulpdiensten in Haven Zoutkamp.

Deel dit artikel
René van der Ploeg - www.112kollum.nl
Zoutkamp - Het is niemand ontgaan dat op 14 december 2011 de schelpenzuiger HA38 Frisia vergaan is op de zee. Hierbij kwamen helaas 3 bemanningsleden om het leven.

Omdat de scheepvaart (schippers, opvarenden en belanghebbende partijen) het belang van veiligheid inzien/hebben ingezien, werden er op de wal een aantal theoriecursussen over veiligheid op zee gehouden. Hierin kwam onder meer EHBO, brandbestrijding en het reddingspak/vlot aan bod. Als climax van de geleerde theorie werd er zaterdagmorgen in de praktijk geoefend.

 

Onderdelen die aan bod zullen kwamen zijn het inwerpen van het reddingsvlot, aantrekken van het reddingspak, het afschieten van een lichtkogel, een brand op kotters (schepen), het ervaren hoe het is om over boord te geraken en in een reddingsvlot te klimmen. Deze oefening gebeurde in samenwerking met Hulp in nood, Brandweer Zoutkamp, Kustwacht, KNRM en Stuive BHV. Alle partijen kijken terug op een zeer leerzame oefening, waarmee een stukje veiligheid op de zee kan worden gewaarborgd! 112Groningen dankt iedereen voor de uitnodiging.

Foto's

Deel dit artikel