Laatste oefenavond voor brandweerkorps Eelde (Video)

Deel dit artikel
Martin Druppers / 112eelde.nl
Eelde - Woensdagavond omstreeks 20.00 uur was het tijd voor de laatste brandweeroefening voor brandweerkorps Eelde voor de zomervakantie.

De vijver van de nieuwbouwwijk Groote Veen in Eelde was de perfecte locatie voor deze oefening. Brandweerman Laurens had deze oefening opgezet en betrad met een brede glimlach het terrein, maar even later leek het alsof hij vergeten was dat ook hij deze oefening ook moest uitvoeren.

 

De mannen en vrouw van het korps moesten een soort survivalbaan zien te overleven, waarbij ze in eerste instantie een kuil onder een paal door moesten graven om daar dan zelf doorheen te kruipen. Vervolgens moesten ze met palen, vaten en touw een vlot zien te bouwen, waarop ze naar de overkant van de vijver konden spartelen.

 

Daar stond een vat klaar die ze zo snel mogelijk naar de overkant dienden te brengen. De oefening werd door twee verschillende groepen uitgevoerd. De ene groep had alles snel uitgevoerd, terwijl de andere toch enige moeite had de opdracht uit te voeren. Ondanks dat er natuurlijk veel gelachen werd, namen ze hun taken uiterst serieus. Voor het toegestroomde publiek was het een prachtig iets om te aanschouwen. De laatste oefenavond werd afgesloten met een hapje en een drankje bij de kazerne en zo werd de vakantieperiode gezellig ingeluid. Fijne vakantie namens 112Groningen.nl !

Foto's

Deel dit artikel