Oefenavond met o.a One-Seven

Deel dit artikel
HvNieuws.nl / Martijn de Vries
Marum/ Ureterp - De brandweer Ureterp heeft woensdagavond in samenwerking met de brandweer van Marum een oefening gehouden.

De oefening had twee aspecten. Enerzijds het oefenen van het redden van personen uit een object, anderzijds het oefenen met het One-Seven blusschuim. In een boerderij aan de Trimunterweg is brand uitgebroken.

 

De brandweer van Marum wordt opgeroepen. Van de meldkamer krijgen zij te horen dat het om een uitslaande brand gaat en er nog personen binnen zouden zijn. Daarop schaalt de bevelvoerder op naar middelbrand waarna ook de brandweer Ureterp gealarmeerd wordt. Kinderen waren aan het spelen in een deel van de boerderij wat op instorten staat. In dat deel brak ook de brand uit. Bij binnenkomst van de brandweer treffen zij in de gang het eerste slachtoffer aan. In de schuur liggen nog twee slachtoffers die door de brandweer worden gered.

 

Als ook het vuur is gedoofd is de oefening ten einde. Na de oefening hebben de leden van brandweer Ureterp geoefend met het One-Seven systeem. De huidige brandweerwagen van Ureterp is aan vervanging toe. De nieuwe wagen zal ook uitgerust worden met het One-Seven systeem.

Foto's

Deel dit artikel