Jan Nieko Wiersum koninklijk onderscheiden

Deel dit artikel
Robert Swijghuizen & Patrick Kroeze/112Middelstum.nl
Middelstum - Burgemeester Albert Rodenboog van de gemeente Loppersum heeft zaterdag in de brandweerkazerne in Middelstum een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Jan Nieko Wiersum.

De bevelvoerder van de vrijwillige brandweer in Middelstum wist van niks, en moest naar de kazerne gelokt worden. Daarom lieten zijn al aanwezige collega's de pieper over gaan voor een boerderijbrand. Binnen twee minuten was Jan Nieko aanwezig op de kazerne. Burgemeester Rodenboog nam het woord, en overhandigde Jan Nieko Wiersum allereerst de sleutels van de nieuwe wagen van het Middelstumer korps, en wenste ze er veel succes mee de komende jaren.

 

Daarna kreeg Jan Nieko na een kort verhaal over zijn “brandweer”verleden zijn Koninklijke Onderscheiding uit handen van de burgemeester Rodenboog. Dit voor zijn 20 jaren bij de brandweer. Aan stoppen denkt Wiersum nog niet, en hoopt nog jaren door te gaan met zijn ploeg. Het geheel werd samen met brandweercollega's, familie en vrienden afgesloten met een hapje en een drankje op de kazerne.

Foto's

Deel dit artikel