HomeRiders komen in actie voor een ziek kind

Deel dit artikel
Michel Eising & Rian van Dijken 112gr
Groningen - HomeRiders fietsen 500 kilometer binnen 24 uur van Groningen naar Maastricht, langs zes Ronald McDonald Huizen en twee Ronald McDonald Vakantielocaties. Sponsor een team, want een ziek kind kan niet zonder zijn ouders

Waar de HomeRiders de immense klus van 500 kilometer begonnen in de stralende zon in Groningen, werden ze vanaf drie uur afgelopen nacht geconfronteerd met de eerste regenbuitjes. In de loop van de nacht en de vroege ochtend werden deze opgevolgd door hoosbuien, die het uithoudingsvermogen van de renners danig op de proef stelden.

 

En ook de laatste kilometers, met ruim twintig uur fietsen in de benen, moeten ze doorzetten. Hevige neerslag houdt aan tot 14.00 uur, het tijdstip waarop de meeste helden worden verwacht op de Markt in Maastricht. Daarna verwachten – en hopen – we dat het weer iets opklaart. Hoe dan ook, de renners worden onhaald met veel warmte en beloond met een grote voldoening: een zwaar etmaal doorzetten, heeft namelijk tot beloning dat bijna 6.500 duizend nachten lang, ouders dichtbij hun zieke kind kunnen zijn. Er is geen regenbui die dat in de weg kon staan.

 

 

Zie ook: Homeride

Foto's

Deel dit artikel