Kinderen richten ravage aan met shovel voor 40.000 Euro

Deel dit artikel
Politie.nl //foto`s Patrick Wind
Groningen - Zondagmiddag hebben zes kinderen (8 t/m 14 jaar) op een bouwterrein aan de Poortstraat in Groningen een ravage aangericht.

Wat was er gebeurd?

 

Een alerte getuige zag hoe baldadige kids op het bouwterrein met een shovel aan het rijden waren. Het ging mis. De getuige zag hoe en jeugdige bestuurder met de shovel hekken platreed. Daarna reed de shovel zich met de lepels vast in een in een pallet met isolatiemateriaal. De kinderen gingen er daarna haar rennend vandoor. Na onderzoek kon blijken dat er geen sleutel in het contact zat. Ook bleef onbekend hoe de kinderen het voertuig aan de praat hadden gekregen.

 

 

2e incident

 

Later op de avond moest agenten weer naar de bouwlocatie aan de Poortstraat. Er waren bij de politie meerdere meldingen binnengekomen dat kinderen vanaf het bouwterrein met bouwmaterialen op de rijbaan van de Plataanlaan gooiden. Automobilisten moesten hiervoor uitwijken. Dit leverde gevaarlijke situaties op. Er deden zich geen ongelukken voor. Het lukte agenten om de jeugdige daders te pakken te krijgen.

 

Veel schade

 

 

Na onderzoek kon blijken dat de groep ook verantwoordelijk was geweest voor het shovelincident. In verband met de minderjarigheid van de kinderen werd besloten om de vandalen aan hun ouders over te dragen. Vandaag werd de omvang van de schade duidelijk. Van zeker 5 kranen en shovels werden de ramen vernield. Ook werd de cabines vernield. Op het bouwterrein werden isolatiemateriaal en ramen van woningen vernield. Volgens de politie en de aannemer is er voor ruim 30.000 -40.000 euro schade aangericht.

 

 

Onderzoek

 

De recherche heeft in samenwerking met jeugdagenten een onderzoek opgestart. Het bouwterrein wordt bewaakt door beveiligingscamera’s. De politie beschikt dan ook over bewakingsbeelden. Deze zullen gebruikt worden bij het onderzoek. De aannemer van het bouwproject doet aangifte.

 

Uw informatie

 

 

De politie heeft al getuigen gesproken maar is op zoek naar meer getuigen. Mensen, die omstreeks 17:00 en 20:00 uur iets van de vernielingen hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen. Getuigen kunnen bellen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 (gratis).

 

Foto's

Deel dit artikel