Zware crash op Ringbaan-Zuid Tilburg, 1 dode

Deel dit artikel
Martijn v. Bijnen www.112kaatsheuvel.nl
Tilburg - Bij een eenzijdige aanrijding op de Ringbaan Zuid in Tilburg is zondagavond 22-1-2012 om 21.10 uur de passgier van de betreffende auto overleden.

De bestuurder kon, weliswaar gewond, uit de zeer zwaar beschadigde auto stappen. Hij is aangehouden omdat het vermoeden bestaat dat er drank in het spel was. De man werd vervolgens onder politiebegeleiding overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens een getuige die op de Ringbaan Zuid reed in de richting van de Ringbaan Oost, werd zij rond 21.10 uur met hoge snelheid ingehaald door een auto.

 

Deze auto stuurde na het inhalen terug naar rechts en reed daarbij frontaal tegen een rechts van de weg staande boom. Dit gebeurde op het weggedeelte, gelegen tussen de Stappengoorweg en de Broekhovenseweg in een flauwe bocht. De passagier van de auto overleefde de klap niet. Bij aankomst van de politie stapte de bestuurder, weliswaar gewond, zelfstandig achter het stuur vandaan. Het vermoeden ontstond direct dat deze man te veel gedronken had en daarom werd hij aangehouden. De identiteit van verdachte en slachtoffer is nog niet bekend. Wel is bekend dat de auto was voorzien van een Pools kenteken. De afdeling verkeersongeval analyse van de Politie Midden en West Brabant onderzoekt de toedracht van het ongeval. Daarvoor is de Ringbaan Zuid tussen Stappegoorweg en Broekhovenseweg, werd enkele uren geheel voor alle verkeer afgesloten.

Foto's

Deel dit artikel