Wedstrijdploeg KNV EHBO afdeling Winschoten wint Nationale Vaardigheidsproef

Deel dit artikel
Maastricht/ Groningen - Op zaterdag 28 mei jl. mocht de wedstrijdploeg van de KNV EHBO afdeling Winschoten het district Groningen vertegenwoordigen op de Nationale Vaardigheidsproef in Maastricht.

Zij moesten het daar opnemen tegen de winnaars van andere districtsvaardigheidsproeven om uit te maken wie de beste van het land is.

Op 16 april jl wonnen de dames Jessica Smid, Hindy Klap en Marie-Jose Pekelaer en reserve Hennie Luttel al de districtsvaardigheidsproef van de KNV EHBO district Groningen, maar de landelijke proef is toch wel andere koek dus bij aanvang van de wedstrijd waren de dames ook behoorlijk gespannen. De eerste ongevalsituatie ging dan ook niet helemaal zoals het zou moeten, maar daarna kwamen de dames goed op dreef. Aan het einde van de middag werd door de landelijke voorzitter van de KNV EHBO, dhr. Bart van Walderveen, bekent gemaakt dat de afdeling Winschoten met grote overmacht de vaardigheidsproef had gewonnen en daarmee de teams van de afdelingen Lunteren(Gelderland), Groot-Ammers (Zuid-Holland), Wolvega(Friesland), Yerseke (Zeeland), Zuidwolde (Drenthe), Soest (Utrecht) en Veen (Noord-Brabant-Limburg) achter zich hadden gelaten. Het spreekt voor zich dat de vreugde groot was bij de relatief jonge ploeg en hun begeleiders van de afdeling en het district Groningen. Naast een beker en wisselbeker, kreeg de ploeg ook nog een CB Tilanus Jr. Medaille en een reanimatiepop voor de afdeling.

Deel dit artikel