Traumaheli landt bij verkeerde ambulance

Deel dit artikel
Vlaardingen - Dinsdagavond wordt er een ambulance naar de Holysingel in Vlaardingen gestuurd. Na een eerste onderzoek van het ambulancepersoneel, blijkt assistentie van de traumahelikopter noodzakelijk.

Deze wordt een kwartier na de eerste melding gealarmeerd. Hij hangt al vrij snel boven de Holysingel. Hier is echter geen ambulance te vinden. Een paar honderd meter verder op, staat wel een ambulance. De piloot van de helikopter zet de helikopter bij deze ambulance aan de grond. Maar dit blijkt de verkeerde ambulance te zijn. Met een politieauto worden de arts en verpleegkundige van het Mobiel Medisch Team naar de goede locatie gebracht. Ondertussen is ook de brandweer ter plaatse gekomen. Zij moeten de patiënt horizontaal naar beneden halen.

Als het slachtoffer bijna beneden is, weigert de hoogwerker dienst. Op de helft blijft hij hangen. Na wat te hebben bewogen met de arm van de hoogwerker, komt deze eindelijk tot aan beneden. Eindelijk kan het slachtoffer na ruim een uur naar het Sint Franciscus worden gebracht. Het opstijgen van de traumahelikopter, veroorzaakte een aardige ´´zandstorm´´.

Deel dit artikel