Oefening brandweer Bedum

Deel dit artikel
Bedum - Brandweer Bedum had een oefening, de brandweer kreeg een melding van een automatisch brandalarm bij de timmerwerkplaats "de Schraag" van stichting de Noorderbrug aan het Boterdiep w.z. in Bedum.

Ter plaatse trof de brandweer een hevig rokend pand aan waar, na uithoren van een omstander, brand was in de werkplaats en waar nog werknemers in het pand moesten zijn, het was niet direct bekend om hoeveel werknemers het ging, bij de verkenning rond het pand trof men ook een auto aan die over de kop gevlogen was, en waar ook nog een slachtoffer in zat.

De 1631 (530) hield zich bezig met de bestrijding van de brand en het redden van de slachtoffers en de 1673 (570) verleende hulp bij het ongeval. De brand was ontstaan in een zaagmachine waar kortsluiting in ontstaan was, daardoor was de stoppenkast overbelast geraakt en ook in brand gevlogen, met als gevolg en snel uitbreidende brand, de werknemers waren achter in het pand gevlucht omdat de uitgang belemmerd was door de brand. een slachtoffer die bij de machine aan het werk was heeft het niet overleefd, de andere werknemers werden met een warmtebeeld camera gezocht en uit het pand gehaald. Bij het ongeval werd een slachtoffer uit het voertuig geknipt. Al met al weer een leerzame oefening.

Deel dit artikel