Robles Rock 2010 geslaagd in Grootegast (Video)

Deel dit artikel
Grootegast - De tweede editie van het Robles Rock festival heeft afgelopen zaterdag Grootegast volledig op zijn kop gezet.

Ruim 1500 bezoekers kwamen kijken bij bands als RIGBY, Destine en Only Seven Left. Ook het regionale talent, dat vertegenwoordigd werd door Tommy Ebben, Radius en Twiggy Sleaze wist het publiek op te zwepen met hun muziek.

Voorzitter Johannes Dolislager: “Het was erg gaaf om te zien dat de eerste bezoekers al voordat de hekken open gingen stonden te wachten.

Zo zijn er vanuit het hele land fans van Destine en Only Seven Left gekomen, maar ook mensen die helemaal festivalgek zijn vinden Robles Rock erg interessant. Dat is wel een compliment op het werk wat alle mensen geleverd hebben: we hebben laten zien dat we een volwaardig festival zijn”. De organisatie kan dan ook vertellen dat er zelfs mensen uit Apeldoorn, Rotterdam en Heerlen naar het festival kwamen. “Het hele land was hier vertegenwoordigd”, vertelt de voorzitter vol trots.

Naast de vele artiesten op drie verschillende podia was er ook een grote kinderweide ingericht. Hier konden kinderen zich laten schminken en de hele middag springen op diverse springkussens. Wie dat wilde kon zelfs zijn eigen ‘rockster-diploma’ halen. Hiervoor moest onder andere een stormbaan vol met ‘fans’ afgelegd worden en werd de kracht van de kids getest met een special bungee-riem.

De organisatie kijkt dan ook terug op een zeer succesvol festival waarvan het publiek zichtbaar genoot. Dolislager: “Alle vrijwilligers deden enorm hun best om dit festival goed te laten slagen, maar we mogen ook zeker niet onze financiële hulptroepen, waaronder de Gemeente Grootegast, Provincie Groningen en de lokale ondernemers, vergeten. Zonder al deze mensen was een dergelijk festival nooit mogelijk geweest”. De komende tijd gaat het stichtingbestuur bezig met de afronding van dit festival en een onderzoek doen naar de haalbaarheid van een nieuw festival in 2011.

 

 Zie ook Martijn de Vries

 

 

 

Tv Noord

 

Deel dit artikel