Sneeuwspoor leid naar fietsendief

Deel dit artikel
Groningen - De politie heeft woensdagnacht dankzij verse sneeuwsporen een fietsdiefstal weten op te lossen. Daarbij werd een 41-jarige man uit Groningen aangehouden.

Politieagenten reageerden op een melding dat een onbekende man vanaf de achterzijde van de Stadsschouwburg in Groningen, een fiets zou hebben gestolen. De dienders zagen dat door de net gevallen sneeuw duidelijke bandensporen te zien waren. Zij volgden het spoor, dat eindigde bij een woning aan de Kruitlaan in Groningen. Op aanbellen opende een 41-jarige man uit Groningen de voordeur.

De dienders mochten een kijkje nemen in het pand. Zij troffen in de achtertuin, behorende bij de woning, een fiets aan. Ook nu leidde een vers bandenspoor van de achterdeur naar de fiets. De eigenaar van de fiets, een 44-jarige vrouw uit Groningen, herkende de fiets als haar eigendom.

De man ontkende in eerste instantie de fietsdiefstal. Toen echter het profiel van zijn schoenzool overeenkwam met het profiel in de sneeuw, had ontkennen weinig zin meer. De man bekende vervolgens op het politiebureau de diefstal. De verdachte werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Hij moet nog gehoord worden voor meerdere andere zaken. De vrouw heeft haar fiets direct teruggekregen.

Deel dit artikel