Grote stroomstoring in de stad Groningen opgelost (Video)

Deel dit artikel
Groningen - De stroomstoring die zich op 17 december omstreeks 18.00 uur in een deel van de stad Groningen voordeed, is om 23.35 uur opgelost.

Ook de laatste van de ongeveer 16.000 getroffen huishoudens waren op dat moment weer aangesloten op het netwerk.

Nadat duidelijk werd dat de stroomstoring een aanzienlijk gebied omvatte, schaalden de hulpdiensten direct op. Samen met Enexis werd het getroffen gebied in kaart gebracht. Ook het Julianaplein lag in het getroffen gebied. De verkeerslichten waren daar uitgevallen. Rond 21:00 uur werd duidelijk dat nog ongeveer 4200 huishoudens verstoken waren van elektriciteit. In de uren daarna werd dat aantal stapsgewijs kleiner.

In het getroffen gebied bevond zich onder andere het Martiniziekenhuis, dat met behulp van noodstroom gewoon door kon draaien. Bewoners van het getroffen gebied werden via de regionale media en door surveillerende politiemedewerkers geadviseerd zich warm aan te kleden. Daarnaast was de Martiniplaza beschikbaar voor mensen die behoefte hadden aan een warme omgeving. Voor mensen die vragen hadden werd het publieksinformatienummer van de gezamenlijke hulpdiensten opengesteld. Van zowel de Martiniplaza als het publieksinformatienummer werd vrijwel geen gebruik gemaakt.

Even na half twaalf kwam het bericht van Enexis dat het gehele gebied weer was voorzien van elektriciteit. Dit was voor de hulpdiensten aanleiding om af te schalen.

Bron: www.brandweer.nl.

Deel dit artikel