Gewonde(26) bij ruzie nabij station Winschoten (Update)

Deel dit artikel
112Groningen.nl
Winschoten - De hulpdiensten werden zondagavond omstreeks kwart voor acht gealarmeerd voor een mogelijke steekpartij nabij het treinstation in Winschoten. Achteraf werd er geslagen.

De politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse en ook een ambulance was bij het station aanwezig. In eerste instantie was er ook een traumahelikopter opgeroepen om medische assistentie te verlenen. Uiteindelijk bleek de hulp van een trauma-arts niet nodig te zijn, waarop deze werd geannuleerd.

Het zou mogelijk gaan om een uit de hand gelopen ruzie tussen twee partijen in een eetgelegenheid aan de Stationsweg in Winschoten, dit kan de politie nog niet bevestigen.

Politieagenten ter plekke droegen bij het incident kogelwerende vesten vanwege de veiligheid. Volgens de politie is één persoon gewond geraakt in zijn gezicht bij het steekincident. Deze persoon werd ter plekke nagekeken op zijn verwondingen door medisch personeel.

De politie is momenteel bezig met het opnemen van de eerste getuigen verklaringen om de aanleiding en verdachte van dit incident te kunnen achterhalen.

Update: Inmiddels heeft de politie drie verdachten aangehouden. Zij zitten vast en worden door rechercheurs verhoord over hun betrokkenheid bij dit incident. Ook een arrestatieteam was opgeroepen om de verdachten aan te houden, het is onbekend of het arrestatieteam daadwerkelijk is ingezet. 

 

Update 22-06-20:

 

Uit nader onderzoek is gebleken dat het slachtoffer niet is gestoken, maar geslagen.

 

De verdachten zijn een 28-jarige man en een 33-jarige man uit Veendam en een 26-jarige man uit Hoogezand. Het slachtoffer is een 26-jarige man uit Beerta. De mannen zitten nog vast. Het onderzoek loopt.

 

 

RTVNoord 

 

De onderstaande tweet is niet beschikbaar in de 112Groningen App, excuus voor het ongemak. 

Foto's

Deel dit artikel