GGD: “Nieuwe coronabesmetting in Groningen

Deel dit artikel
GGD Groningen bron
Groningen - In de provincie Groningen is voor de derde dag op rij een nieuwe coronabesmetting geconstateerd. Dat blijkt uit cijfers van de GGD die donderdagmiddag bekend werden gemaakt.

Volgens de GGD zijn er nu 362 mensen positief getest op het coronavirus. Woensdag waren dit 361. Vorige week donderdag lag het aantal bekende besmettingen op 358. De laatste dagen neemt het aantal positieve besmettingen iedere keer met één toe.

 

Het aantal daadwerkelijke besmettingen ligt naar alle waarschijnlijkheid hoger in de provincie omdat voor 1 juni niet iedereen met klachten getest kon worden. Sinds 1 juni is dit wel mogelijk. Volgens de GGD blijft het aantal mensen dat overleed aan het virus stabiel. Sinds zaterdag 16 mei staat dit getal op zestien.

 

Eerder in de middag liet het RIVM weten dat er landelijk twee mensen zijn overleden. Het totaal aantal doden komt hiermee op 6.044. Drie mensen moesten opgenomen worden in het ziekenhuis waarmee nu 11.808 mensen in het ziekenhuis liggen of hebben gelegen. Het aantal positieve besmettingen steeg met 164 tot 48.251.

 

Foto's

Deel dit artikel