Groningen – De politie heeft donderdag 20 juni een actie gehouden die zich richtte op online aanbieders van verdovende middelen. Bij deze actie zijn twee personen aangehouden. Het gaat om een 24-jarige man uit Sappemeer en een 22-jarige man uit Groningen.
De actie was gericht op drugshandel, waarbij vaak sprake is van (online) bezorgdiensten, via sociale media-platformen als Telegram of Snapchat. De politie kwam de koeriers op het spoor via onlineonderzoek en meldingen.
De twee verdachten zijn op heterdaad aangehouden. Ze zitten beide vast en ze worden verhoord. Het onderzoek wordt voortgezet onder leiding van de officier van justitie.
Wat troffen we aan?
Tijdens dat onderzoek is ook een doorzoeking gedaan in een pand. Bij de doorzoeking is ruim een kilo harddrugs in beslag genomen. Daarnaast troffen we ongeveer 1500 xtc-pillen, geneesmiddelen, een stroomstootwapen en verschillende soorten designerdrugs aan.
De politie heeft ook een auto en contant geld in beslag genomen en gegevensdragers waar vervolgonderzoek op wordt verricht.
Doorbreken criminele carrières
Met deze actie wil het interventieteam deze criminele carrières doorbreken, verstoren en dwarszitten – in nauwe samenwerking met het OM, intelligence en digitaal specialisten. De aanhoudingen zijn daarin een mooi resultaat en geeft ons nieuwe informatie in de onderzoeken naar online drugsbezorgdiensten en drugsdealers. Vervolgacties worden dan ook niet uitgesloten.
Melden heeft altijd zin
Als u iets verdachts ziet, hoort of ruikt, meld dit dan bij ons. Denk aan personen die ergens rondhangen en snel iets uitwisselen met voorbijgangers. Woningen of voertuigen waar mensen steeds iets afhalen of juist iets komen brengen, soms op gekke tijden. Melden heeft altijd zin: ook als u niet zeker weet of u het goed gezien of gehoord heeft. Samen zien en horen we namelijk veel meer en deze informatie kan zeker waardevol voor ons zijn.
Bij een acute situatie kun je 112 bellen. Anders kun je je tips en informatie ook doorgeven via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. We onderzoeken meldingen altijd voordat we actie ondernemen.