Hoogezandster (28) veroordeeld tot drie jaar cel voor verkrachten en aanranden twee jonge meisjes (14 & 15 jr.)

Deel dit artikel
ADP, samenwerking

GRONINGEN/ Hoogezand (ADP) – Een 28-jarige man uit Hoogezand is voor het aanranden en verkrachten van twee meisjes van 14 en 15 jaar veroordeeld tot drie jaar cel. Hiervan is één jaar voorwaardelijk. De man moet zich laten behandelen, vindt de rechter. 

De moeder van één van de meisjes stapte eind maart naar de politie. Ze was erachter gekomen dat haar dochter een relatie had met een man die twaalf jaar ouder was. De tiener werd helemaal in beslag genomen door de man. Ze was 24/7 met hem aan het bellen of appen. Ook ’s nachts ging dit door.  

 

Schofferende berichten

Het meisje nam haar zus in vertrouwen. Die kreeg berichten te zien, die het meisje kreeg van haar nieuwe vriend. De toon was bedreigend en schofferend. Hij dwong haar te ontmoeten en seks met hem te hebben. Deze berichten kreeg de moeder uiteindelijk ook onder ogen. 

Geen contact

De Hoogezandster zat drie dagen vast en mocht weer naar huis. Hij kreeg als voorwaarde mee dat hij geen contact zocht met de tiener. Dat deed hij wel en hij kwam opnieuw vast te zitten. Het onderzoek ging verder. Hieruit bleek dat de man in 2021 ook al eens drie ontmoetingen had met een toen 14-jarig meisje. 

Aangifte bleef liggen

Hij chanteerde haar door te zeggen dat hij naaktbeelden van haar had. Het meisje wist zeker dat die er niet waren, maar sprak toch met hem af om te checken. De man dwong haar tot seksuele handelingen. Het kind vertelde haar vader wat er was gebeurd. De vader deed eind 2021 aangifte, daar werd niets mee gedaan. 

DNA op schoenen en kleding

Na zijn aanhouding begin 2023 ontkende de Hoogezandster deze aanranding in 2021. Toen hij werd geconfronteerd met zijn DNA op de kleding en schoenen van dit slachtoffer, draaide hij enigszins bij. Het was op vrijwillige basis, zei de man. Dat de man dit tot op de dag van vandaag volhoudt, neemt de rechter hem bijzonder kwalijk. 

Psychische stoornis

De Hoogezandster neemt geen enkele verantwoordelijkheid voor zijn daden. Hij toont geen berouw richting de tieners. Het Openbaar Ministerie eiste drie jaar cel tegen de man. De rechter hield meer rekening met het advies van de psycholoog. Die concludeerde dat de man lijdt aan een hechtingsstoornis. Dit werkte door in zijn handelen. 

Moet worden behandeld

De man is in verminderde mate toerekeningsvatbaar. Zonder een behandeling is de kans op herhaling groot. Om die reden legde de rechter een deels voorwaardelijke celstraf op, om deze behandeling en begeleiding mogelijk te maken. De Hoogezandster is ook een contactverbod opgelegd met zijn slachtoffers. Hij moet een schadebedrag van ruim 12.000 euro betalen.  

Foto's

Deel dit artikel