Verkeersongeval op het Julianaplein, politie auto betrokken

Deel dit artikel
Patrick Wind - 112Groningen en ingezonden

Groningen – Bij een verkeersongeval op het Knooppunt Julianaplein in de stad Groningen is donderdagavond een personenauto op de kop belandt.

De hulpdiensten kregen omstreeks vijf voor tien een melding binnen van een verkeersongeval op het Knooppunt waarbij meerdere voertuigen betrokken waren. Omdat de inzittenden van één van de voertuigen mogelijk nog bekneld zaten werd een tankautospuit van de brandweer opgeroepen. Bij aankomst van de brandweer waren de inzittenden al zelfstandig uit het voertuig gekomen.

Uiteindelijk waren zeker vier personenauto’s, waaronder een onopvallend politievoertuig, betrokken geraakt bij het ongeval. Eén van de voertuigen belandde door het ongeval op de kop. Drie anderen bleven overeind en hadden forse schade.

Medewerkers van de ambulancedienst hebben zich ontfermd over de betrokkenen en hebben zeker drie mensen gecontroleerd op eventuele verwondingen. Het is niet bekend of transport naar de ziekenhuis noodzakelijk was.

De A28 richting Assen is door het ongeval volledig afgesloten. Een bergingsbedrijf zal ter plaatse moeten komen om de voertuigen weg te slepen. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het verkeersongeval. Tot die tijd blijf de A28 vanaf het Julianaplein richting Assen afgesloten voor het verkeer.

 

Update: Er bleek een onopvallende politiewagen betrokken te zijn. Dat bevestigt de politie vrijdagmorgen. Niemand raakte gewond.

Foto's

Deel dit artikel