Ook drukte bij Nieuwjaarsduik Lauwersoog

Deel dit artikel
-

LAUWERSOOG – Jong en oud deden mee aan de duik in het Lauwersmeer en uit allerlei dorpen. De duik in het Lauwersmeer werd ook dit jaar weer goed bezocht. Er staan altijd vele mensen op het strand toe te kijken. Ook dit jaar stonden er weer meer dan honderd toeschouwers in de kou. 40 enthousiaste duikers telde de nieuwjaarsduik van Lauwersoog dit jaar.

Zo was er een grote groep jongeren uit Eenrum. Na maar een paar uurtjes te hebben geslapen stonden de heren en dames toch klaar om de duik te nemen. De jongste deelnemer was de negen jarige Anthony Teuben uit Ten Boer. Hij ging met zijn hele familie hand in hand het water in. Verder kwamen er duikers uit Dokkum, Leens, Houwerzijl, Winsum, Wehe-den Hoorn, Groningen, Ulrum, Grijpskerk en Zoutkamp. “We hebben geen reclame gemaakt, alleen via onze eigen website Leensweb.nl hebben we de duik vermeld en toch zien we dat mensen traditioneel al naar Lauwersoog komen om een duik te nemen” laat Jeroen Berkenbosch weten. Samen met wat andere jongeren uit zijn dorp nemen ze ieder jaar de organisatie namens Leensweb.nl op zich.

“Gelukkig kunnen we elk jaar de mensen enthousiast krijgen om de duik te organiseren en zijn mensen bereid belangeloos mee te helpen” verteld Berkenbosch. Jope Damstra, Ellis Klunder, Paul Kooistra, Jeroen Batema, Ietse Veenwijk, Andrea Egberts, Tyte Vegter, Ton en Sil v/d Made hebben zich in het begin van de middag ingespannen om de duik weer tot een succes te maken. Alles tijdens en voor de duik werd gratis ter beschikking gesteld.

Service

“Wat een service” was een reactie van een mevrouw die een lekkere warme kop met snert in haar handen had. Pa en ma Berkenbosch en de familie Damstra zorgde dat er koffie, thee en warme snert klaar stond voor de mensen. Dit alles werd gratis aangeboden. De snert werd dit jaar gratis aangeboden door de supermarkt Golff uit Leens. De EHBO vereniging uit Leens stelt ook altijd belangeloos een aantal EHBO’ers ter beschikking die ook dit jaar weer hebben gekeken of alles veilig verliep. In een verwarmde legertent konden de duikers na afloop de tenen weer warm proberen te krijgen. Tyte Vegter komt ook elk jaar trouw met zijn warmte kanon naar Lauwersoog. Dankzij Lanting Tweewielers uit Leens kon alles vervoerd worden. Na afloop kregen de duikers het diploma I van ijskoud. Met een handtekening van de organisatie op het diploma konden de duikers aantonen dat ze toch echt het water van het Lauwersmeer hebben getrotseerd.

Deel dit artikel