Safety Fire Products Partner van MSA ontwikkelen een nieuw ademluchttoestel

Deel dit artikel
Foto`s Henry Esman en tekst Matheus Blaauw KVM Coördinator (Veiligheidsdeskundige) Reym Noord-Oost
Winschoten - Safety Fire Products te Winschoten heeft ism met MSA Nederland een nieuw ademluchttoestel ontwikkeld die volledig op veiligheid is gespitst.

Zodra er een slang doorgesneden zou worden, heeft men genoeg lucht over om de vluchtweg in te zetten. Tevens totaal gekoppeld aan een valbeveiliging, waarmee je ook goed op hoogte en hangend kunt werken! Ook voor het betreden van een mestsilo, is dit een geweldig product.

 

Safety Fire Products is gespecialiseerd in brandweermaterialen, en heeft samen met MSA Noord Nederland op de kaart gezet wat betreft MSA apparatuur. Waarom wij gekozen hebben voor de MSA harnas met bayle out set. Voor werkzaamheden in een in besloten ruimte, zijn er procedures dat er veiligheidsmaatregelen getroffen moeten worden. Reym voert regelmatig werkzaamheden uit die in een beslotenruimte plaats vindt met een zuurstof percentage lager dan 3 vol%. Als laatste redmiddel bij een ongewilde gebeurtenis hebben wij er voor gekozen om een bayle out set op een harnas aan te schaffen. Doordat er verticale afdalingen plaatsvinden onder inerte omstandigheden waren wij op zoek naar een goed betrouwbaar product waar de bayle out set aan bevestigd kan worden. Met deze type harnas kunnen onze speciaal getrainde medewerkers op een verantwoorde manier veilig afdalen.

 

Onze keuze is gevallen op MSA omdat zij ruime ervaringen hebben in veiligheidsproducten die betrekking hebben op harnassen en ademluchtvoorzieningen. We hebben bij MSA en SFP de vraag neergelegd dat wij op zoek zijn naar een dergelijk product als deze. MSA en SFP hebben vanaf de eerste dag actief meegedacht en verbeteringen gerealiseerd om ons te voorzien van een goed en betrouwbaar eindproduct. Beide partijen hebben ons genoeg tijd en ruimte gegeven om de demo uitvoerig te testen. Zo kritisch als wij zijn is MSA en SFP er in geslaagd om ons te voorzien van deze harnas met bayle out set. Matheus Blaauw KVM Coördinator (Veiligheidsdeskundige) Reym Noord-Oost

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel