Eis: celstraf Muntendammer voor neersteken toeschouwer vechtpartij

Deel dit artikel
112Groningen.nl & RTVNoord (Bron)
Groningen - Voor het neersteken van een man in de Westersingel in Groningen is tegen een 45-jarige man uit Muntendam een celstraf van dertig maanden geëist, waarvan tien maanden voorwaardelijk, meldt RTVNoord.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) stak de man het slachtoffer in zijn nek en hals. Dit had dodelijk kunnen aflopen en daardoor gaat het OM uit van poging tot doodslag.
Het slachtoffer kwam 11 juni vorig jaar op een ruzie af die gaande was vlak bij een nachtwinkel. Volgens de officier van justitie werd de man uit het niets in zijn hals gestoken. Hij werd met een flinke steekwond in het ziekenhuis opgenomen en bleek ook een scheurtje in zijn schedel te hebben.
Mogelijk is dat scheurtje ontstaan doordat hij op zijn hoofd viel, nadat hij was gestoken. Omstanders zeiden tegen de agenten dat een man met rastahaar en een gitaar en een blanke man bij het incident waren betrokken. De blanke man zou hebben gestoken.
Bebloed mes
De agenten troffen kort daarna op de Vismarkt een man met rastahaar en een gitaar aan. Bij hem liep een blanke man, de 45-jarige verdachte. Tijdens het fouilleren vond een agent een bebloed mes. Het bloed was van het slachtoffer, maar de verdachte ontkende op de zitting dat hij had gestoken.

Lees het volledige artikel verder op: RTVNoord

Zie ook: archief item

Foto's

Deel dit artikel