Poort neemt splinternieuwe V-8 truck in gebruik

Deel dit artikel
Martin Nuver 112Gr.
Hoogkerk - Vrijdagmiddag is de nieuwe auto van berger Poort uit Hoogkerk afgeleverd. Deze auto is gekocht bij Beers (Scania dealer) in Groningen, en opgebouwd bij Falkom in Tiel.

Deze alleskunner is zeer speciaal in Nederland,en komt eigenlijk alleen maar voor in Scandinavie. De truck is een Scania V8 8×2,R500 met een verlaagd chassis. Alle assen zijn volledig luchtgeveerd,en de achterste as is meesturend en hefbaar als de auto niet geladen is. Verder staat er een 50ton/meter kraan achter de cabine,met een lengte van max 16.75m, waar nog 2175kg kan worden getild. Ook aan boord zijn nog 3 lieren,1 van 20ton trekkracht,1 van 12.5ton,en 1 van 6,7ton trekkracht. De afschuifbak heeft een laadvermogen van 12ton,evenals de hefarm.

 

Ook is deze uitgevoerd met een powertild. Deze auto is een schitterend combi-voertuig,dwz,je kan hem gebruiken voor zowel berging van pers.auto’s, vrachtauto’s en bussen. Ook het transport van deze (defecte) voertuigen, is natuurlijk geen enkel probleem. Ook zijn er natuurlijk veel mogelijkheden wat betreft de kraan,deze is mooi compact en heeft een hele sterke hijs-tabel. De naam die deze super mooie auto heeft gekregen is zeer toepasselijk:The pick-up artist.

 

We wensen de bergers uit Hoogkerk er veel plezier mee,en we zullen hem zeker snel tegen komen. Wij van 112Groningen.nl werden uitgenodigd voor een fotoreportage en voor de sleuteloverdracht.

 

Morgen, zaterdag 09-06-2012 ,is deze DIKKE V-8 te bewonderen in Ulrum,op de jaarlijkse TRUCKERSDAG!!

Foto's

Deel dit artikel