Politie gaat strijd aan tegen auto-inbraken in Vinkhuizen

Deel dit artikel
Politie.nl
Groningen - De politie en de Gemeente Groningen gaan samen de strijd aan tegen auto-inbraken in de Aquamarijnstraat, de Briljantstraat en de Berilstraat in Groningen. De laatste tijd vinden in deze straten geregeld auto-inbraken plaats.

Auto-inbraken zijn een ergerlijke vorm van criminaliteit en hebben een direct effect op het veiligheidsgevoel. Om het verminderen van dit soort inbraken te realiseren, gaan Politie en Gemeente gezamenlijk de strijd aan. Ook worden buurtbewoners gevraagd alert te zijn.

Extra toezicht

 

De komende weken gaat de politie extra surveilleren en de gemeente plaatst op een aantal locaties waarschuwingsborden met daarop de tekst ‘Buit eruit’. Daarnaast krijgen bewoners van de Aquamarijnstraat, de Briljantstraat en de Berilstraat een brief waarin zij worden opgeroepen alert te zijn en waardevolle spullen uit de auto te halen. In de brief zit ook een ruitendoekje waarmee zij zuignapafdrukken van het navigatiesysteem van hun autoruit kunnen poetsen.

 

 

Buit

 

Autokrakers hebben het vaak voorzien op waardevolle spullen in auto’s. Zo zijn het vaak navigatiesystemen, jassen, tassen en ook laptops die open en bloot zichtbaar zijn. Door waardevolle spullen uit een auto te halen, is de kans op een autokraak fors minder. Dit geldt ook voor bedrijfsauto’s waarbij in veel gevallen dure machines vanaf de buitenkant zichtbaar zijn.

 

 

Doe aangifte !

 

Wordt u als autobezitter gedupeerd door een auto-inbraak dan is het belangrijk dat u aangifte doet. In dat geval kan de Politie trends ontdekken, waardoor de opsporing een grotere kans van slagen heeft. Ook kunnen eventuele sporen worden veiliggesteld. Bent u gedupeerd geraakt? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

 

Tips

 

Een aantal tips om de kans op een auto-inbraak te verkleinen:

 

 

  • -Neem altijd de sleutel uit het contact
  • -Sluit altijd de auto af en check of de portieren daadwerkelijk zijn afgesloten
  • -Laat nooit waardevolle spullen in de auto achter
  • -Verwijder zuignapafdrukken van een navigatiesysteem van de autoruit
  • -Laat zien dat er niets waardevols in de auto ligt; dek een laadruimte niet af en zet het dashboardkastje open
  • -zet de auto op een verlichte en zichtbare plaats

 

Foto's

Deel dit artikel