Politie zoekt getuigen van poging overval

Deel dit artikel
Politie.nl/Groningen
Doezum - De politie onderzoekt een poging overval op een echtpaar in Doezum. De man en vrouw werden in de nacht van maandag op dinsdag in hun boerderij aan de Eesterweg in Doezum bedreigd door een onbekende man. De politie zoekt getuigen.

Wat was er gebeurd ?
 

De bewoners lagen rond 05.00 uur te slapen in hun woning aan de Eesterweg in Doezum. De vrouw des huizes werd rond dat tijdstip wakker, omdat zij de deur van de slaapkamer open hoorde gaan. Toen de vrouw haar ogen opende, zag zij een onbekende man in de deuropening staan. Haar echtgenoot werd op dat moment ook wakker. Zij zagen dat de overvaller een bivakmuts droeg en een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in zijn hand had. De overvaller eiste in gebrekkig Duits geld van het echtpaar. Toen de bewoner antwoordde dat er geen geld was, ging de verdachte er zonder buit vandoor.

 

 

Onderzoek

 

De overvaller heeft zich vermoedelijk toegang tot de boerderij verschaft door een raam te forceren. Forensische rechercheurs hebben een uitgebreid sporenonderzoek in en rondom de boerderij van de slachtoffers verricht. Ook is er een speurhond in gezet. Een buurtonderzoek heeft geen concrete aanwijzingen opgeleverd.

 

Getuigenoproep en uw informatie

 

De politie is op zoek naar mensen die dinsdagochtend tussen 04.45 uur en 05.30 uur in de omgeving van de boerderij aan de Eesterweg mogelijk verdachte personen of voertuigen hebben gezien. Zij kunnen bellen op het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

 

 

Ook kunt uw informatie kwijt via de mail de websiteen/of Twitter: @politie_overval

Foto's

Deel dit artikel