Duikteam Smilde stopt per april 2012

Deel dit artikel
Dennis Groen/ Tekst: Gemeente Midden-Drenthe (Persbericht)
Smilde - Het duikteam van Smilde houdt per 1 april 2012 (GEEN GRAP) op te bestaan. Aanleiding voor deze beslissing is dat met de huidige bezetting de duik- en oefentaken een te zware belasting voor het duikteam vormen.

Door de aankomende regionalisering bestaat al lange tijd onduidelijkheid over hoe het duiken in Drenthe georganiseerd gaat worden. Wel is te verwachten dat er per 1 januari 2014 minder duikteams zullen zijn. Welke consequenties dat voor het duikteam van Smilde heeft is nog niet zeker. Deze onzekerheid heeft tot gevolg gehad dat er in Smilde al meerdere jaren niet meer is geïnvesteerd in het opleiden van nieuwe duikers, assistenten en duikploegleiders.

 

Geen investering in nieuwe opleidingen

 

Om als duikteam goed te kunnen functioneren is uitbreiding van het aantal duikers noodzakelijk. Dat betekent dat geïnvesteerd zou moeten worden in het opleiden van nieuwe duikers. “Een lastige afweging voor de gemeente”, aldus burgemeester Jan Broertjes. “We hebben veel waardering voor het werk van het duikteam. Maar een opleiding kost veel geld en tijd. Een dergelijke investering zouden we dan doen in de wetenschap dat de nieuw opgeleide duikers waarschijnlijk nog maar heel kort voor het duikteam van Smilde actief kunnen zijn, dat vinden wij niet verantwoord”. Reden voor de gemeente Midden-Drenthe om te besluiten niet in nieuwe opleidingen te investeren en het duikteam per 1 april van zijn taken te ontheffen.

 

Begrip

 

Districtcommandant Robert Kleine: “Wij hebben als brandweerorganisatie begrip voor het besluit van de gemeente om niet meer in het duikteam te investeren, maar vinden het tegelijkertijd jammer dat het duikteam nu opgeheven wordt. Het team bestaat nu uit vier duikers, zes assistenten en drie duikploegleiders. De regelgeving omtrent duiken is de laatste jaren behoorlijk aangescherpt, waardoor dit met de huidige bezetting een te zware belasting voor het duikteam oplevert.

 

Assen houdt wel een duikteam. En ook in  Emmen.

 

 

(Het is geen 1 april grap, we kregen binnen 10 minuten al vele tientallen mailtjes dat het raar zou zijn als ze stopten !)

 

Rtv Drenthe zei

Foto's

Deel dit artikel