Oefening van brandweer Eelde in Eelderwolde (Video)

Deel dit artikel
Martin druppers
Eelderwolde - Woensdagavond kreeg de brandweer van Eelde de melding binnen van een woningbrand aan de Groningerweg, in Eelderwolde.

Ter plaatse bleek het te gaan om een oefening van een woningbrand. Het scenario was dat tijdens een logeerpartijtje bij opa en oma de kleinzoon patat was gaan bakken en de frituurpan onder de afzuigkap had gezet. Daarna ging de kleinzoon naar zijn zolderkamer en om muziek te luisteren met een koptelefoon op.

 

Opa en oma zitten in een rolstoel en zijn door hun aandoening afhankelijk van medicinale zuurstof. Het gaat mis met de frituurpan ,deze vliegt in brand waardoor er paniek ontstaat. Opa en oma zijn tijdens de brand op de eerste verdieping en één van hun zit op het stoeltje van de traplift. Er word om hulp geroepen maar de kleinzoon hoort het niet. Door de paniek is de slang van de zuurstoffles geknapt waardoor er een uitstroming komt van pure zuurstof. En zo gaat het van kwaad te erger. De slachtoffers zijn door de brandweer uit de woning gehaald die vol rook stond en naar buiten gebracht. Door deze oefening werd de brandweerlieden er op gewezen hoe gevaarlijk de aanwezigheid van zuurstof daadwerkelijk is. Al met al een zinvolle oefening voor iedereen.

Foto's

Deel dit artikel