Vrachtwagen gekanteld op de A7 bij Leek (Video)

Deel dit artikel
Leek - Op de A7 ter hoogte van Leek is donderdagmiddag een vrachtwagen gekanteld, de chauffeur raakte hierbij niet gewond.

Wel kwam een ambulance uit voorzorg ter plaatse en heeft de man gecontroleerd. De man reed met zij vrachtwagen over de A7 komende uit de richting van Leek door een stuurfout raakt de man de macht over het stuur kwijt. De vrachtwagen slingerde over de rijbaan maar de chauffeur kon de vrachtwagen niet meer recht krijgen, en kwam in een naast gelegen berm op de zijkant tot stilstand.

De politie heeft 1 rijbaan afgesloten voor het verkeer. Door het ongeval ontstond er een lange file van vier kilometer. De vrachtwagen zat voor een kwart vol met huishoudelijke apparaten;keukens/wasmachines etc. De verkeersongevallen analyse van de politie deed onderzoek. De schade was fors aan de vrachtwagen, de lading bleef gedeeltelijk bespaard door het ongeval. De vrachtwagen verloor meerdere liters dieselolie en dat is o.a. in de sloot terecht gekomen daarvoor legde men een speciale band in de sloot waardoor de dieselolie zich niet verder verspreide. Berger Poort uit Hoogkerk is enige tijd bezig geweest met de vrachtwagen weer overeind te trekken.

Na ongeveer twee uur was men klaar en werd de weg weer vrij gegeven en kwam het verkeer langzaam weer op gaan.

 

blz 9 Telegraaf krant

Deel dit artikel